zaterdag 15 juni 2024

24 Uur van Spa-Francorchamps: afzien in het kwadraat

Iedereen die ooit gereden heeft op Spa-Francorchamps, weet dat dit circuit letterlijk alles vraagt. Van mens en van machine. Dat merk je al na 24 ronden, laat staan na 24 uur! Het is vooral de nacht die Francorchamps zo indrukwekkend maakt, want in de Ardennen is het pas echt donker. Veel donkerder dan op Le Mans, om zo maar een andere 24uursrace te noemen. Uiteindelijk won het BMW Motorrad World Endurance Team van Werner Daemen na een typische Francorchamps-race, dus inclusief alle denkbare weersomstandigheden. Rijders Jérémy Guarnoni, Illya Mykhalchyk en Markus Reiterberger kwamen uiteindelijk tot 508 ronden. Dat hadden er nog veel meer kunnen zijn als de race niet tijdelijk stil was gelegd vanwege olie op de baan. Pepijn Bijsterbosch finishte met zijn Team LRP Poland knap als negende. Bijzonder indrukwekkend, aangezien Bijsterbosch en teamgenoot Dominik Vincon bijna alle ronden moesten rijden door een blessure van derde rijder Barlomiej Lewandowski. In de Superstock eindigde RAC41 ChromeBurner – met onder anderen Wayne Tessels – als negende, ondanks een aantal technische tegenslagen. Marcel Zuurbier (JLD Citybike Yamaha) haalde ook de finish, hij werd achttiende in de Superstock-klasse.

Fotografie: FIM EWC

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen