maandag 11 december 2023

50 jaar Yamaha op de circuits

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Yamaha op de GP-circuits is in Assen een unieke (en gratis toegankelijke!) tentoonstelling ingericht. In de Bonte Wever (het complex waar de kunstijsbaan deel van uitmaakt, gelegen aan de Europaweg) staan een stuk of vijftien racemotoren die een goed beeld geven van de Yamaha’s door de jaren heen. Van de tijd van het begin in de GP’s tot aan de M1 waarmee Jorge Lorenzo afgelopen jaar wereldkampioen werd.

Een bijzondere gast tijdens de opening van de tentoonstelling was de 79-jarige Cees van Dongen. Hij was in 1961 de eerste niet-Japanner die op een fabrieks-Yamaha reed. De motoren staan zeer fraai opgesteld en kunnen van alle kanten goed worden bekeken. Ook wordt er veel informatie over gegeven. Jouw TT van 2011 is zeker niet compleet zonder een bezoek aan deze tentoonstelling.

Openingstijden: maandag van 10.00-16.00 uur. En mocht je niet naar Assen gaan, in het weekend van 1-3 juli staan de motoren in Francorchamps bij de Bikers’ Classics, waar je ook diverse oude Yamaha’s in de baan zult zien.

Foto: Henk Keulemans

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen