50 jaar Yamaha op de circuits

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Yamaha op de GP-circuits is in Assen een unieke (en gratis toegankelijke!) tentoonstelling ingericht. In de Bonte Wever (het complex waar de kunstijsbaan deel van uitmaakt, gelegen aan de Europaweg) staan een stuk of vijftien racemotoren die een goed beeld geven van de Yamaha’s door de jaren heen. Van de tijd van het begin in de GP’s tot aan de M1 waarmee Jorge Lorenzo afgelopen jaar wereldkampioen werd.

Een bijzondere gast tijdens de opening van de tentoonstelling was de 79-jarige Cees van Dongen. Hij was in 1961 de eerste niet-Japanner die op een fabrieks-Yamaha reed. De motoren staan zeer fraai opgesteld en kunnen van alle kanten goed worden bekeken. Ook wordt er veel informatie over gegeven. Jouw TT van 2011 is zeker niet compleet zonder een bezoek aan deze tentoonstelling.

Openingstijden: maandag van 10.00-16.00 uur. En mocht je niet naar Assen gaan, in het weekend van 1-3 juli staan de motoren in Francorchamps bij de Bikers’ Classics, waar je ook diverse oude Yamaha’s in de baan zult zien.

Foto: Henk Keulemans

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?