maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Aftrap van nieuw wegraceseizoen!

Het ONK wegrace seizoen 2012 gaat op 7 en 9 april officieel van start met de ONK en de BK Paasraces op het TT Circuit in Assen. Voor de HAMOVE is het voor het eerst dat ze, naast de races in het Gelderse Hengelo (18 t/m 20 mei), races op het Drentse TT Circuit organiseren. Tijdens de races op tweede paasdag komen acht verschillende klassen voor het eerst na een lange winter weer in actie.

In zowel de Dutch Supersport als de Dutch Superbike is spektakel te verwachten. Met in beide klassen ruim vijftig ingeschreven coureurs zal op zaterdag 7 april een felle strijd voor een goede startplek ontstaan. Supersport-titelverdediger Stuart Voskamp (foto) zal het lastig krijgen om de internationale deelnemers achter zich te houden. Michael van der Mark liet met een derde positie tijdens het EK Superstock in Imola al zien in topvorm te zijn, Leon Bovee aast op een revanche en internationale toppers als Bastien Chesaux en Stephane Egea zullen zich tijdens de Paasraces willen voorbereiden op hun deelname tijdens het WK Superbike.

Ook in de Dutch Superbikes zullen internationale topcoureurs het opnemen tegen de Nederlandse coureurs. Een vaste deelnemer aan de Dutch Superbikes is voormalig MotoGP-coureur Chris Burns. De Engelsman heeft aangegeven met niks minder dan het kampioenschap genoegen te nemen. Maar kan de coureur van het GS Racing Team de Nederlandse coureurs Danny de Boer en Allard Kerkhoven voor blijven?

Net als het afgelopen jaar is er weer een flinke diversiteit aan merken in de Dutch Superbike aanwezig. Zo zal Randy Gevers in de Dutch Superbikes aan de start verschijnen met de Aprilia RSV4 Factory, Allard Kerkhoven geeft zijn Kawasaki ZX10-R de sporen, Nelson Rolfes start op de KTM RC8R en onder andere Rintje Ritsma verschijnt met de BMW S1000RR aan de start.

In 2011 werd afscheid genomen van de 125cc klasse. Om de wereldwijde ontwikkelingen te volgen werd de klasse vervangen door de Moto3. Veel jonge coureurs uit de 125cc zijn overgestapt op motoren met ééncilinder viertaktmotoren tot 250cc. De Moto3 wordt tijdens de Paasraces aangevuld met de GP3 Junior Cup. Daarin strijden niet alleen jonge coureurs uit Nederland, maar wordt het deelnemers aangevuld met een aantal talenten uit Zwitserland.

Naast de jonge coureurs uit het goedgevulde Moto3/GP3 kampioenschap, komt ook de Talent Cup 600 in actie. En dan vergeten we nog haast de Dutch Sidecars, Classics en het ONK Supermono.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen