vrijdag 29 maart 2024

Nieuwe Nederlandse motorfabriek!

Na de Track Diesel is Nederland per 14 april officieel weer een motorenfabrikant rijker. In het Gelderse Brummen worden vanaf die datum trialmotoren van Greeves gebouwd. Uniek, want het is dan een volledig Nederlands product, van tekentafel tot eindassemblage. Maar Greeves klinkt niet echt erg Nederlands… Klopt!

Bovendien is het niet nieuw. De merknaam bestaat al sinds 1951, toen Bert Greeves in het Verenigd Koninkrijk een benzinemotor in een rolstoel liet bouwen. Niet veel later volgden de tweewielers. Ook de link met trialmotoren stamt uit die tijd, Bert was een trialfanaat. Nadat de originele fabriek in 1976 ter ziele ging en herrees in 1999 is het pas sinds verleden jaar dat de naam en alle rechten in handen kwamen vader en zoon Bielleman, waarmee Greeves een volwaardig Nederlands merk werd. Meer informatie is te verkrijgen via www.biellemanbikes.nl.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen