Nieuwe Nederlandse motorfabriek!

Na de Track Diesel is Nederland per 14 april officieel weer een motorenfabrikant rijker. In het Gelderse Brummen worden vanaf die datum trialmotoren van Greeves gebouwd. Uniek, want het is dan een volledig Nederlands product, van tekentafel tot eindassemblage. Maar Greeves klinkt niet echt erg Nederlands… Klopt!

Bovendien is het niet nieuw. De merknaam bestaat al sinds 1951, toen Bert Greeves in het Verenigd Koninkrijk een benzinemotor in een rolstoel liet bouwen. Niet veel later volgden de tweewielers. Ook de link met trialmotoren stamt uit die tijd, Bert was een trialfanaat. Nadat de originele fabriek in 1976 ter ziele ging en herrees in 1999 is het pas sinds verleden jaar dat de naam en alle rechten in handen kwamen vader en zoon Bielleman, waarmee Greeves een volwaardig Nederlands merk werd. Meer informatie is te verkrijgen via www.biellemanbikes.nl.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.