Aftrap zijspancross aanstaande

Op zondag 10 maart worden de eerste punten van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap voor de MX Open, Quads en Zijspannen verdeeld in Oss. Op het prachtige circuit De Witte Ruysheuvel wordt de eerste grote krachtmeting van het seizoen 2013 verreden. De regerend kampioenen Maurice Klijn (MX3), Jan Vlaeymans (Quads) en de combinatie Etienne Bax-Kaspars Stupelis (Zijspannen) gaan hun titels verdedigen maar krijgen het zeker niet gemakkelijk.

In de MX Open-klasse gaat Klijn de vorig jaar veroverde titel verdedigen maar dat zal een zware klus worden. Na een seizoen rustig aan te hebben gedaan, keert Maikel Swanenberg terug in het kampioenschap. De Brabander veroverde in 2010 en 2011 de titel in de MX3-klasse. De andere rijders die hoge ogen kunnen gooien zijn Joey Reijnders, Robin Nijkamp, Mark Wassink en Dylan van Veghel.

Bij de quads zal de Belg Vlaeymans de te kloppen man zijn, hij veroverde in zowel 2010 als 2012 de titel. Op het circuit van Oss is Mike van Grinsven de lokale favoriet. De uit het naburige Heesch afkomstige W Tec-rijder raakte afgelopen september tijdens de UEM Quads of Nations in Oss geblesseerd waardoor hij vier maanden niet in actie kon komen. De 19-jarige crosser wil voor eigen publiek schitteren maar hij zal moeten opboksen tegen Joe Maessen, kampioen van 2011, Joeri Coppelmans, Marc de Vries en Joris Kersten.

De laatste drie jaren heeft Etienne Bax de Nederlandse Zijspan titel weten te pakken. Het afgelopen seizoen was de Brabander dicht bij de wereldtitel maar in de finale pakte Daniel Willemsen deze. In eigen land was Bax de veelvoudige kampioen steeds de baas. Het leuke voor het seizoen van 2013 is het feit dat Robbie Bax, het jongere broertje van Etienne, de bakkenist wordt van Willemsen. Dat lijkt dus een mooie strijd te worden met een extra randje.

De ONK-wedstrijden beginnen om 12.30 uur en alle klassen rijden twee manches. De entree is slechts 15 euro. Meer informatie is te vinden op www.motorcluboss.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.