maandag 11 december 2023

Aleix Espargaró reed Silverstone met hielbeenfractuur

Na medische controle vandaag in het Dexeus Ziekenhuis in Barcelona is bij Aleix Espargaró een hielfractuur in zijn rechtervoet geconstateerd. De Spaanse coureur, die tijdens de laatste vrije training op Silverstone het slachtoffer werd van een angstaanjagende high-sider, ging daarna stoïcijns de baan op voor zowel de kwalificatie als de race.

MotoGP Groot-Brittannië: Bagnaia wint op Silverstone. Quartararo en Espargaró verliezen punten

De blessure behoeft geen chirurgische behandeling en Aleix heeft zeven dagen absolute rust voorgeschreven gekregen, waarin hij krukken zal moeten gebruiken om zijn gekwetste voet niet te overbelasten. Het doel is om tijdens het volgende raceweekend (19-21 augustus, Oostenrijk) weer aan de start te staan. Zonder krukken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen