Alex de Angelis aan de beterende hand

Het gaat beter met Alex De Angelis, zo laat hij weten op de San Marinese televisie. Tijdens het weekend van de Japanse Grand Prix op het circuit van Motegi verleden jaar kwam de E-Motion IodaRacing-coureur heel hard ten val. Zijn crash in de vierde vrije training op zaterdag zorgde voor een rode vlag, waarna de sessie niet hervat werd.

De IodaRacing-coureur bleef na zijn klapper bewingsloos liggen langs de kant van de baan. Er werd gevreesd voor een ernstige rugblessure, maar na een kort verblijf in een Japans ziekenhuis werd hij goed gekeurd om huiswaarts te vliegen, waar de revalidatie kon beginnen.

Alex de Angelis in actie tijdens de GP van Qatar vorig jaar.

De Angelis geeft nu – logischerwijs – aan niet te kunnen wachten tot hij weer kan racen. Hij zou bijna volledig hersteld zijn en richt zijn pijlen nu op de eerste MotoGP-test dit jaar op Sepang. Het zal voor De Angelis de eerste rit op een MotoGP-fiets zijn sinds die lelijke valpartij, waarna Australiërs Damien Cudlin en Broc Parkes op respectievelijk Philip Island en Sepang, en Valencia aan de start verschenen.

Het MotoGP-testseizoen wordt hervat op 3 februari in Maleisië op het Sepang International Circuit.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.