Lorenzo stapt over naar Shark

De geruchten wezen er al even op, maar het is nu officieel: Jorge Lorenzo rijdt vanaf dit seizoen met een helm van Shark. En op zich is wisselen van helm- of kledingmerk niet zulk heel boeiend nieuws, maar dit verhaal heeft nogal wat voeten in de aarde. 

Al bij de eerste ronde van 2015 in Qatar werd duidelijk dat er iets moest gebeuren bij HJC. Terwijl hij met een prima race bezig was, kreeg Lorenzo namelijk te maken met een instortende helmvoering, en dat was zo ernstig als het klonk. De binnenkant van de helm kwam los en zakte langzaam maar zeker voor de ogen van de huidige wereldkampioen; kans op de overwinning glipte door de vingers. Al vlug doken geruchten op van een return naar voormalig helmenleverancier Nolan/X-Lite, aangezien zij sinds het vertrek van Lorenzo en het pensioen van Casey Stoner geen echte toppers meer onder contract hadden. De Mallorcaan bleef voorlopig HJC trouw.

Later tijdens de Grand Prix van Engeland kreeg Lorenzo te maken met een beslaand vizier, en niet zo’n klein beetje ook. Opnieuw kostte zijn helm hem waarschijnlijk de overwinning en opnieuw steken geruchten de kop op over een helmenwisseltruc, alleen nu werd een ander merk genoemd. 

Lorenzo in de problemen tijdens de GP van Silverstone met condens aan de binnenkant van zijn vizier.

Valentino Rossi doopte zichzelf na zijn overwinning op Silverstone tot een guppie en zijn concurrenten waren haaien, waarmee hij met name duidde op Lorenzo. De Spanjaard omarmde zijn nieuwe titel en het gerucht dat Shark Helmets Jorge ‘de haai’ Lorenzo op korte termijn van helmen zou gaan voorzien was geboren.

En nog geen half jaar later kan Lorenzo dat gerucht bevestigen met een overstap naar Shark. Reken er maar op dat Lorenzo met het pakken van de wereldtitel, het ontvangen van zijn nieuwe bijnaam en de komst van Shark als helmenleverancier nog vaker gaat verwijzen naar haaien komend jaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.