Le Dakar: ook derde etappe ingekort

Na de inkorting van de etappe van gisteren én het annuleren van de eerste etappe, wordt opnieuw een deel van de Special Stage van vandaag geschrapt. De motoren starten om 12 uur Nederlandse tijd en krijgen een route voor de kiezen die 124 kilometer korter is dan aanvankelijk gepland.

Op de route tussen Termas de Río Hondo en San Salvador de Jujuy blijft er nu een Special Stage over van maar 190 kilometer. Ondanks de ingeperkte afstand, zal de rit van vandaag niet veel minder zwaar worden. Volgens quad-rijder Kees Koolen is de weg door de regen flink aangetast en is er sprake van behoorlijke watergaten en sleuven. Op snelheid levert die situatie te veel gevaar op voor de coureurs, waardoor de A.S.O. besloten heeft opnieuw tot inkorten over te gaan. Op die manier kan men op veiliger tempo van richting van San Salvador de Jujuy rijden.
In tegenstelling tot de eerdere etappes rijden de motoren en quads vandaag exact dezelfde route als de auto’s en trucks.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.