vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

AMBC grasbaanweekend

Het is gebruikelijk om drie halve finales te rijden in de Europese grasbaanstrijd. Dit jaar heeft de Europese Bond (UEM) de KNMV een halve finale toegewezen. AMBC Staphorst zal dit met volle trots gaan organiseren.

De semifinale EK Solo’s zal plaatsvinden op vrijdagavond 19 augustus op het gelegenheidscircuit De Tippe, nabij de voetbalvelden van VV Staphorst. . De twee andere halve finales zullen in La Reole (Fr) en in Hertingen (D) worden verreden. Op 28 augustus zal in Skegness (GB) de finale plaatsvinden.

De  toprijders uit Europa worden door de UEM door middel van loting toegewezen aan de verschillende halve finale plaatsen.
Maar liefst 8 nationaliteiten zijn uitgeloot om in Staphorst te gaan strijden voor een plaats in de finale:  Denemarken, Duitsland, Finland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Tsjechië en Zweden. Voor Nederland zijn geselecteerd: Dirk Fabriek, Jeffrey Woortman, Jannick de Jong en als reserve rijders Erik Eijbergen en Dennis Noordman.

Tijdens het grasbaanweekend zullen ook de Shorttrack ST1 en ST2 van start gaan. Daarnaast wordt er nog een ONK van de Specials 125cc verreden. Vrijdagavond komt Erik Hulsebosch de feesttent op zijn kop zetten met een optreden.
Traditioneel is op zaterdag, de dag na het hoofdevenement, de baan het domein voor de crossers die een grasbaanrace willen rijden op een echte lange baan. Tijdens deze open beker races kunnen zij hun kunsten vertonen op de ovale piste. Dit geldt dus niet alleen voor de AMBC clubleden maar iedereen kan zich hiervoor inschrijven.
In de Offroad (enduro) klasse kunnen geen startbewijshouders meedoen, dus deze klasse is echt bedoeld voor de hobby rijders. Er zal met voorinschrijving gewerkt worden en er geldt een maximum per klasse. Vanaf nu  kan er worden ingeschreven. Opgave per email:  grasbaan@ambc-staphorst.nl . Sluiting op 11 augustus.

Entreeprijzen:   
0 tot 12 jaar gratis. Kinderen van 12 tot 16 jaar betalen 7 euro. Ben je ouder dan 16 jaar, dan kost de entree 14 euro (incl. programmaboekje).

Tijdschema:
19 augustus:   Aanvang trainingen – 15.00 uur        
Aanvang wedstrijden  – 19.00 uur
20 augustus:   Aanvang trainingen – 10.00 uur                
Aanvang wedstrijden  – 11.30 uur

Meer info op www.ambc-staphorst.nl.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelBob test Minibike
Volgend artikelSuperbatterijen

Gerelateerde artikelen