Ambitieuze plannen wegraceplannen ONK

In een bijzondere bijeenkomst op MOTORbeurs Utrecht met de wegraceorganisaties, rijdersvertegenwoordiging en de KNMV zijn heldere afspraken gemaakt over het ONK wegrace 2013. De voornaamste doelstelling was om meer promotie voor de wegracesport te genereren, waardoor er een groter publiek bij deze competitie betrokken kan worden. Ook kunnen de rijders, teams en organisatoren op meer publiciteit rekenen.

Het komende raceseizoen zal worden opgeluisterd door radiopromotie en een dj-show met deejays van Radio Veronica. In radioshows zullen onder meer toegangskaarten worden verloot om als ‘special guest’ een race bij te wonen. Racesport TV zal samen met Bach alle Dutch Superbike- en Dutch Supersportraces van het ONK verslaan en via Racesport.nl uitzenden. Incidenteel komen ook de Moto3- en de zijspanklasse aan bod.

De instroom naar het ONK-topsportprogramma is eenvoudiger en breder gemaakt. Alle licentiehouders vanuit de breedtesport, dus ook vanuit de ZAC, DCR en OW-Cup kunnen onder voorwaarden deelnemen aan het ONK. Welke voorwaarden precies wordt later duidelijk. Met een afsluitend feest voor de rijders en teams wordt teruggekeken op de sportieve prestaties van de ONK teams.

Op Goede Vrijdag 29 maart organiseert de Hamove, in samenwerking met TT Circuit Assen en toerclubs van de KNMV, een bijzondere Wegracepromotiedag. Dat wordt een unieke gelegenheid om, naast de vrije trainingen voor het ONK Paasraceweekend, met je eigen motor op het circuit te kunnen rijden.

Daarnaast kun je clinics volgen van bondscoach Barry Veneman en de KNMV-wegracetrainers. Tenslotte wordt voor enkele prijswinnaars een speciale twoseater ingezet en kunnen zij een keer mee als zijspanpassagier. Het volledige programma van de Wegracepromotiedag 2013 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Eerder werd al duidelijk dat er een prijzenpot ter beschikking is voor de eerste drie van elk kampioenschap.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.