Assen definitief niet meer juni!

De MotoGP-kalender van 2018 is gepresenteerd en er staan een aantal opvallende zaken op. Als belangrijkste natuurlijk dat de TT voor het eerst in de geschiedenis niet in juni verreden wordt. Maar er valt meer op.

Zo staat de Thaise Grand Prix voor het eerst op de kalender met een race Chang International. In het WK Superbike heeft de baan al voor prima races gezorgd en een land als Thailand is qua motorsport serieus op de voorgrond aan het treden. Een ander interessant puntje, en zelfs een beetje penibel, is de GP van Engeland. Daar staat namelijk al wel een datum voor vast, maar een circuit om op te rijden is er nog niet.

Het circuit van Wales loopt niets dan vertraging op en het is de vraag of het project überhaupt gerealiseerd wordt. De strijd om welke omloop de Britse GP mag ontvangen lijkt voorlopig te gaan tussen Silverstone en een terugkeer naar Donington Park. Rijders zal het om het even zijn, want beide circuits spreken tot de verbeelding, maar voor toeschouwers is Silverstone niet de allermooiste baan door zijn enorme omvang.

Eind van een tijdperk
Niets is meer heilig, want de traditie van de laatste zaterdag van juni – een iconische racedag op de kalender sinds het aanvangen van het MotoGP-wereldkampioenschap – werd vorig jaar al naar de eeuwige jachtvelden verwezen, toen de race naar de zondag verplaatst werd. De commercie won.

Technisch gezien is het raceweekeinde nog altijd het laatste weekend van juni, maar met racedag op 1 juli, komt er echt een eind van een tijdperk in zicht.

Rd. Naam Circuit Racedag
1 QATAR GP Losail International Circuit 18th MARCH
2 ARGENTINA GP Termas de Rio Hondo 08th APRIL
3 AMERICAS GP Circuit of the Americas 22nd APRIL
4 SPANISH GP Circuito de Jerez 06th MAY
5 FRENCH GP Le Mans 20th MAY
6 ITALIAN GP Autodromo di Mugello 03rd JUNE
7 CATALUNYA GP Circuit de Barcelona-Catalunya 17th JUNE
8 DUTCH GP TT Circuit Assen 01st JULY
9 GERMAN GP Sachsenring 15th JULY
10 CZECH GP Automotodrom Brno 05th AUGUST
11 AUSTRIAN GP Red Bull Ring – Spielberg 12th AUGUST
12 BRITISH GP Circuit to be announced 26th AUGUST
13 SAN MARINO GP Misano World Circuit Marco Simoncelli 09th SEPTEMBER
14 ARAGON GP MotorLand Aragon 23rd SEPTEMBER
15 THAI GP Chang International Circuit 07th OCTOBER
16 JAPANESE GP Twin Ring Motegi 21st OCTOBER
17 AUSTRALIAN GP Phillip Island Circuit 28th OCTOBER
18 MALAYSIAN GP Sepang International Circuit 04th NOVEMBER
19 VALENCIA GP Circuit Ricardo Tormo 18th NOVEMBER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: MotoGP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.