vrijdag 3 februari 2023

Audio > Toeschouwers gewond UPDATE

UPDATE 31-1-2012
Het is inmiddels twee dagen na het crossongeluk en langzaam maar zeker wordt er meer duidelijk. In diverse mediaberichten werd gesuggereerd dat de motor van de gevallen rijder in het publiek was gereden. Dat is niet het geval, aldus de KNMV.

De rijder verloor de macht over het stuur, waarna zijn motor bovenop een bouwhek belandde dat daar door de organisatie was geplaatst. De rijder is daar nog overheen geschoten, waarna hij helaas enkele toeschouwers heeft geraakt die daarbij verwondingen opliepen. Twee van hen werden naar het ziekenhuis afgevoerd en de wedstrijden werden afgelast. De verwondingen van beide toeschouwers, die zich aanvankelijk ernstig lieten aanzien, bleken later mee te vallen en bestonden onder meer uit een hersenschudding en flink wat blauwe plekken.

De MAC SEV organiseert deze indoorwedstrijden op hetzelfde circuit al meer dan 20 jaar. Het circuit was voor aanvang van het evenement gekeurd en voldeed volledig aan de veiligheidsnormen. Wel zal de KNMV onderzoeken of de veiligheidseisen, na de evaluatie van dit ongeval, wellicht nog aangescherpt dienen te worden.

BERICHT 30-1-2012
Een motorcrosser is zondagmiddag tijdens een indoorcross in een manege in Lochem het publiek ingereden. Daardoor raakten twee mannen gewond. Volgens een woordvoerster van de politie vloog de bestuurder van de motor rond 15.30 uur uit de bocht. De gewonden in het publiek zijn een 21-jarige man uit Lochem en een 22-jarige man uit Didam. De crosser zelf bleef ongedeerd.

De 22-jarige was er met hoofdletsel het ernstigst aan toe. Voor hem kwam zelfs de traumaheli. Maar omdat de verwondingen minder zwaar bleken, is hij uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de ander moest naar het ziekenhuis.

De cross, in een manege aan de Koedijk, werd na het ongeval afgelast. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Wrang is dat de huidige editie vrijwel zeker de laatste zal zijn in manege De Luchte, aldus De Gelderlander. Aan de Koedijk komt woningbouw en de manege zal worden gesloopt.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen