Boek Impact gepresenteerd!

Ruim twee jaar geleden werd de motorsportcarrière van Joey Litjens ruw verstoord. Op donderdag 21 mei 2009 ging het op stratencircuit de Varsselring in Hengelo (Gelderland) finaal mis. De jonge coureur klapte op hoge snelheid tegen een boom aan en liep zware zenuwschade in zijn rechterarm op. Artsen vrezen dat hij met één functionele arm moet gaan leren leven, maar daar wil Joey niets van weten. De voormalige GP-rijder knokt voor wat hij waard is en boekt verbazingwekkende resultaten.

Impact vertelt het verhaal van een 21-jarige topsporter die al op vroege leeftijd zijn droom, de top in de mondiale wegracewereld behalen, los moet laten. Samen met auteur Jarno van Osch beleeft Joey Litjens nogmaals de mooie, maar heftige racejaren die hij kende. De Limburgse coureur blikt terug op de periode dat hij onverslaanbaar is in de Aprilia Junior Cup, de Europese weg bewandelt om uiteindelijk te kunnen strijden om felbegeerde WK-punten, succesvol opkrabbelt in de EK Superstock 600 en uiteindelijk zijn carrière ziet stranden door een zware crash. In Impact gaat Joey in op de mentale strijd die hij jaren heeft moeten leveren om topsport te bedrijven en nu wederom voert om een ‘nieuw’ leven op te bouwen.

Titel: Impact – de crash die Joey Litjens’ leven veranderde
Auteur: Jarno van Osch
Aantal pagina’s: 240
Type boek: pocketuitgave met kleurenfoto’s
ISBN: 978 90 809601 9 0
Prijs: 17,50 euro
Uitgever: Mastix Press
Internet: www.impact.mastixpress.nl

Foto: Guus van Goethem

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.