maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Austin houdt hoop

Austin heeft nog hoop in 2012 een Formule 1 Grand Prix te kunnen organiseren op Circuit of the Americas, het nieuwe circuit in Texas. Hiermee lijkt er ook nog toekomst te zijn voor een derde MotoGP-race in Amerika, na Indy en Laguna Seca. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei eerder dat de race op het Circuit of the Americas waarschijnlijk geschrapt moet worden vanwege een bouwstop en gebrek aan financiële garanties.

”Ik denk dat de deur voor ons toch nog steeds open is”, zei Tavo Hellmund van het promotiebedrijf Full Throttle Productions. ”Dat dit is gebeurd hebben we aan onszelf te wijten. Maar ik hoop dat we de komende dagen toch het geld nog bijeen krijgen en dat we volgend jaar toch een race kunnen organiseren.”

De ontwikkelaars van het Circuit of the Americas verwachten echter dat de race een jaar wordt uitgesteld. “Ecclestone wil de race verzetten naar 2013. Dat geeft ons ook genoeg tijd om alles gereed te hebben. De Amerikaanse markt is heel belangrijk voor de Formule 1.” In 2013 zou dan ook meteen de MotoGP naar het circuit trekken. Later meer.

Bron: nu.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen