dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > Remhendelbeschermer verplicht in GP

Vanaf komend jaar moeten alle coureurs in de GP verplicht rijden met een remhendelbeschermer. Dit heeft de FIM gisteren bekend gemaakt. Met het verplicht stellen van deze beschermer hoopt de internationale motorfederatie verschrikkelijke ongevallen, zoals hieronder en hierboven te zien zijn, te voorkomen. Coureurs reageren positief op deze reglementswijziging.

Ducati heeft verder nog een reden om zeer tevreden te zijn want de restrictie op het aantal testdagen voor fabrieksteams is vervallen. In plaats hiervoor krijgt een team nog maar een bepaald aantal banden voor een heel seizoen.

Verder hebben de CRT-teams een aantal voordelen gekregen. Zo mogen ze de verzegeling van een motorblok verbreken als er iets met de versnellingsbak is. Leden van de technische dienst moeten dan wel erbij gehaald worden om zo te voorkomen dat er alsnog gerommeld gaat worden. Daarnaast hebben CRT-teams meer vrijheden bij het kiezen van de remschijfdiameters. Lees hier alle wijzigingen, met onder andere nieuws over het maximale gewicht.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen