Bijzondere reünie op Francorchamps

Voormalig Superbike-wereldkampioen Raymond Roche start tijdens de tiende editie van de Bikers’ Classics op Francorchamps. De Fransman werd in 1990 de eerste Ducati-coureur die de Superbike-wereldtitel wist te veroveren.

Nu Roche zijn komst naar Francorchamps heeft bevestigd heeft de organisatie de top-3 van 1990 vastgelegd. Vice-wereldkampioen Fabrizio Pirovano en derde man Stéphane Mertens zegden eerder hun komst toe. “Het zal er dan ongetwijfeld wat relaxter aan toe gaan dan vroeger”, aldus Mertens.

Roche rijdt in Francorchamps op een Ducati V-twin, Pirovano wordt herenigd met zijn Yamaha FZR750R-viercilinder in lijn en Mertens zet zijn fameuze Honda RC30-V4 in. De tiende Bikers’ Classics op Francorchamps wordt dit jaar gehouden van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.