De tranen van Danilo Petrucci – Terugblik

Normaal gaan we met De Terugblik altijd minimaal een flink aantal jaren terug in de geschiedenis, maar heel soms maken we heel graag een uitzondering. Zoals nu, met in de hoofdrol de prachtige tranen van Mugello-winnaar Danilo Petrucci. Haast ontredderd probeert hij hier te begrijpen dat hij in 2019 op een Ducati de MotoGP-race in zijn eigen Italië gewonnen heeft. Uiteindelijk blijkt het hem dagen te kosten om zich echt te kunnen realiseren wat er op die fantastische junidag allemaal afspeelde. Maar de mooiste tranen komen pas als de Dorna tijdens het extra lange tv-interview stiekem regelt dat mama Petrucci kan ...
Normaal gaan we met De Terugblik altijd minimaal een flink aantal jaren terug in de geschiedenis, maar heel soms maken we heel graag een uitzondering. Zoals nu, met in de hoofdrol de prachtige tranen van Mugello-winnaar Danilo Petrucci. Haast ontredderd probeert hij hier te begrijpen dat hij in 2019 op een Ducati de MotoGP-race in zijn eigen Italië gewonnen heeft. Uiteindelijk blijkt het hem dagen te kosten om zich echt te kunnen realiseren wat er op die fantastische junidag allemaal afspeelde. Maar de mooiste tranen komen pas als de Dorna tijdens het extra lange tv-interview stiekem regelt dat mama Petrucci kan facetimen met haar zoon. ‘Zij geeft mij extra kracht’, klinkt het snikkend na afloop van het mooiste MotoGP-telefoongesprek ooit. Foto-info Foto2SnapJaar2019OnderwerpItaliaanse Grand Prix Wetenswaardigheid Marc Marquez werd op slechts 0,043 seconde tweede en had daar naar afloop een best bijzondere uitleg voor. ‘Toen ik de laatste ronde zag dat Danilo eerste was, ik tweede en Dovi derde, zei ik oké, ik zal het niet proberen, ik zal gewoon verdedigen. Als ik het zou proberen, konden we beiden wijd gaan en had Dovi wellicht kunnen winnen. Voor het kampioenschap zou dat niet goed zijn geweest. Ik probeerde nog wel uit de slipstream te komen, maar wist vooraf al dat dit erg ingewikkeld zou worden…’ Ditmaal maakte echter geen enkele Italiaan zich druk om deze uitleg. Ongemakkelijk moment tijdens MotoGP Japan – Terugblik

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?