zaterdag 15 juni 2024

De tranen van Danilo Petrucci – Terugblik

Normaal gaan we met De Terugblik altijd minimaal een flink aantal jaren terug in de geschiedenis, maar heel soms maken we heel graag een uitzondering. Zoals nu, met in de hoofdrol de prachtige tranen van Mugello-winnaar Danilo Petrucci. Haast ontredderd probeert hij hier te begrijpen dat hij in 2019 op een Ducati de MotoGP-race in zijn eigen Italië gewonnen heeft. Uiteindelijk blijkt het hem dagen te kosten om zich echt te kunnen realiseren wat er op die fantastische junidag allemaal afspeelde. Maar de mooiste tranen komen pas als de Dorna tijdens het extra lange tv-interview stiekem regelt dat mama Petrucci kan facetimen met haar zoon. ‘Zij geeft mij extra kracht’, klinkt het snikkend na afloop van het mooiste MotoGP-telefoongesprek ooit.

Foto-info

Foto2Snap
Jaar2019
OnderwerpItaliaanse Grand Prix

Wetenswaardigheid

Marc Marquez werd op slechts 0,043 seconde tweede en had daar naar afloop een best bijzondere uitleg voor. ‘Toen ik de laatste ronde zag dat Danilo eerste was, ik tweede en Dovi derde, zei ik oké, ik zal het niet proberen, ik zal gewoon verdedigen. Als ik het zou proberen, konden we beiden wijd gaan en had Dovi wellicht kunnen winnen. Voor het kampioenschap zou dat niet goed zijn geweest. Ik probeerde nog wel uit de slipstream te komen, maar wist vooraf al dat dit erg ingewikkeld zou worden…’ Ditmaal maakte echter geen enkele Italiaan zich druk om deze uitleg.

Ongemakkelijk moment tijdens MotoGP Japan – Terugblik

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen