BN’er race tijdens Dakar Pre-Proloog

Het Eurocircuit in Valkenswaard staat op zondag 6 november volledig in het teken van de RTL GP: Dakar Pre-Proloog. In deze achtste editie binden ook BN’ers de strijd tegen elkaar aan op het loodzware parcours van gravel en asfalt. Zo laten tuinman Lodewijk Hoekstra van ‘Eigen Huis & Tuin’ en SLAM!FM dj Martijn La Grouw zich van een hele andere kant zien.

Ook Sander Janson en Jessica Mendels van ‘Campinglife’ zetten hun beste beentje voor in de spannende race. En haalt oud-wielrenner Gert Jacobs wel veilig de finish in de bloedstollende buggyrace? Naast deze BN’ers verschijnt ook één wildcarddeelnemer aan start. De wildcard wordt vergeven via rtlgp.nl.

De race en andere hoogtepunten van de Dakar Pre-Proloog zijn op 13 november om 18.00 uur te zien bij RTL 7. Hierin is ook Dennis van der Geest te zien. Hij maakt zijn Pre-Proloog-debuut, en maakt als een ware rookie alles van dichtbij mee. Daarnaast doet hij verslag ter plaatse. De presentatie ligt in handen van Allard Kalff.

Tijdens de RTL GP: Dakar Pre-Proloog krijgen auto- en motorsportliefhebbers de unieke kans om de Nederlandse deelnemers aan de komende Dakar Rally in Zuid-Amerika van dichtbij in actie te zien en te ontmoeten. Ten opzichte van vorig jaar is er een verdubbeling van het aantal motorrijders en auto’s. Tijdens de Pre-Proloog presenteren de teams zich op en naast de baan eenmalig aan het Nederlandse publiek.

De achtste editie van de Pre-Proloog zal in het teken staan van veel nieuwe deelnemers, maar ook van oude bekenden. Zoals oud-winnaar Hans Stacey, die na twee jaar weer terugkeert en deze Dakar Rally een truck van Team De Rooy zal besturen. Naast zijn IVECO zijn er meer dan zestig motoren, buggy’s, auto’s en trucks van de Nederlandse deelnemers te bewonderen, waaronder die van Erik van Loon en Frans Verhoeven. Ook Daniël Willemsen is terug van weggeweest. Na zijn negende overwinning in het wereldkampioenschap zijspancross gaat hij voor de derde keer het Dakar-avontuur aan.

Voor de deelnemende teams en voor de bezoekers staat de RTL GP Dakar Pre-Proloog wederom garant voor een indrukwekkende dag. Op zondag 6 november gaan de poorten open vanaf 09.00 uur en het evenement begint om 10.00 uur. Een entreekaart (met gehele dag toegang tot de paddock) kost 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Genoemde prijzen zijn inclusief parkeergeld.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.