vrijdag 3 februari 2023

Boek over Tubbergen

Tubbergen, dat idyllische plaatsje in het o zo mooie Gelderland, krijgt een boek. En niet zomaar eentje, maar eentje specifiek over de historische motorraces aldaar. Sinds het begin der tijden toen er zelfs nog heuse kampioenschappen bevochten werden! Op eerste pinksterdag wordt het tweede lustrum van de Historische Motorrace Tubbergen luister bijgezet met een grote show van racemotoren, een demonstratierit met historische motoren op het oude circuit en de onthulling van een monument ter herinnering aan de mensen die dodelijk verongelukten tijdens de legendarische motorraces.

Tevens wordt op deze dag een boek gepresenteerd, waarin in woord en beeld de bewogen historie van de wegraces in Tubbergen van 1946 tot 1984 is opgetekend. Na de onthulling van het monument zal Gerhard Sauer, voorzitter van de Stichting Historische Motorrace Tubbergen, het boek over de historie van de wegraces van Tubbergen presenteren. Sauer is nauw betrokken bij de samenstelling van dit rijk geïllustreerde boek, waarvan de tekst is geschreven door de publicist Ben Siemerink.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen