maandag 11 december 2023

Motorleven: Frank Feldmann

‘Tijdens mijn huwelijk heb ik twee keer een traantje gelaten. Eerst bij het jawoord en daarna toen ik deze motorfiets van mijn vrouw cadeau kreeg. Hij stond in het restaurant waar het feest was. We hadden afgesproken niets geks te doen, omdat de huwelijksreis naar Indonesië en het huwelijksfeest al duur genoeg waren en dan komt je kersverse vrouw hiermee aan… Als er ooit een nieuwe motor komt, gaat dit huwelijkscadeau natuurlijk niet weg.

Paspoort

Leeftijd60
WoonplaatsHilversum
Rijbewijs sinds   1978
MotorfietsYamaha R6
Kilometerstand58.000
In bezit sinds2011
Aantal gekochte motoren 6
Aantal verkochte motoren5

Sportieve modellen als dit vind ik schitterend. Het zijn stugge dingen om te rijden, maar zolang het gaat, blijf ik altijd op een racer rijden. Vroeger was ik wild en stoer met hobby’s als duiken en klimmen en daar hoort natuurlijk een stoere motorfiets als een Fireblade bij. Toch ben ik ondanks dat wilde nooit onderuit gegaan. Tegenwoordig rijd ik wel met veel meer verstand dan vroeger. Vroeger voerden mijn handige broer en ik onze brommers op. Als we uitgeknutseld waren, reden we langs motorzaken om naar al dat moois te kijken. Ik kom er nog altijd en soms maak ik wel eens een proefrit, maar ik geloof het wel. Deze bevalt nog uitstekend. Ik moet hem echt alleen een keer gebruiken voor een circuitdag. Dat roep ik al jaren, maar het is er nog nooit van gekomen. Stel je voor dat het die dag regent. Ik haat regen; mijn R6 ziet die dan ook nooit.’

De eerste motor van Frank

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen