13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Boonen schudt iedereen van zich af

Tijdens de vorige wedstrijd van de Talent Cup 600 kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig waren de weersgoden op 28 april tijdens de tweede race milder gestemd. De baan was redelijk droog. Jaco Boonen liet zien dat hij dit keer de sterkste coureur op het circuit was. Onder dreigende wolken boven het TT Circuit Assen werd de tweede race van de Talent Cup 600 verreden. Zaterdag 28 april gaat in de boeken als een lastige keuzedag. Uiteindelijk maakten alle coureurs de keuze voor droogweerbanden.

Jaco Boonen, die vanaf een zesde plek moest starten, kwam goed van zijn plek weg en wist al in de eerste ronde op koppositie te komen. “Mijn start was goed. Ik merkte al snel dat het glad werd op de baan, want het begon licht te spetteren. Daardoor maakte ik kleine foutjes. Ik besloot me iets in te houden, zodat alles heel over de finish zou komen.” En daarin is Jaco met vlag en wimpel geslaagd. Gedurende de race van 11 ronden wist hij continu op de eerste positie te blijven.

Tommy Sentges deed er alles aan om die eerste plek af te pakken. In de Geert-Timmer-bocht kwam tijdens het slotakkoord een serieuze inhaalactie van Tommy. “Helaas verremde ik me, waardoor ik Jaco moest laten gaan. In de race ben ik wel drie keer bijna onderuit gegaan, zo glad was het. Ik wilde meer uit de race halen, maar bij het aanzetten voelde ik steeds de achterkant wegglijden. Maar ik ben natuurlijk zeer tevreden met mijn tweede plek!”

De winnaar van de vorige race, Mick Jansen, liet in de eerste kwalificatie zien dat hij een echte regenrijder is. Hij pakte toen pole position. Helaas voor hem werd het een droge race. Daarbij opgeteld dat Mick erg ziek was en aan de antibiotica zat, kon hij de koprijders niet bijhouden. “Ik had Manuël Wienen voor me, maar doordat hij in Ruskenhoek met een flinke highsider eraf ging, kon ik de derde plaats pakken. Ik ben blij dat ik, ondanks dat ik zo beroerd ben, toch een derde podiumplek heb kunnen bemachtigen. Maar als ik fit was geweest, had ik het Jaco en Tommy veel moeilijker gemaakt.”

Achter de kopgroep streden Terrel Bivens, Jerrey Duits, Ricardo van Duijn en Martijn Polinder voor de vierde plek. Jerrey kon het gat naar Terrel niet dichtrijden, waardoor hij als vijfde finishte voor Ricardo en hekkensluiter Martijn.

Tijdens de race kampte Joël Wienen met bandenproblemen, waardoor hij letterlijk stuiterend over de baan ging. Twee keer kwam hij binnen in de pits, maar dat mocht helaas niet baten. Joël reed zijn wedstrijd uit, maar moest twee ronden missen. Zijn broer Manuël Wienen moest de strijd opgeven na een highsider. De motor is flink beschadigd en Manuël zelf heeft last van zijn hand en enkel. Hopelijk zijn motor en rijder de volgende race weer van de partij. Ook Mervyn Verploegen moest opgeven. Hij kwam ten val in de GT-bocht, gelukkig heeft hij geen letsel opgelopen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen