vrijdag 27 januari 2023

Bradley Smith naar KTM

Het nieuwe KTM MotoGP-fabrieksteam maakte gisteren een kwartiertje voor aanvang van de GP van gisteravond bekend dat Bradley Smith zich vanaf komend seizoen bij hen gaat voegen. Hij tekende voor het seizoen van 2017 en 2018.

De Engelsman, die zijn hele MotoGP-carrière voor het Tech3 Yamaha-team uitkwam, is daarmee de eerste race-coureur van het Oostenrijkse team, dat vooralsnog een flink testteam gebouwd heeft met namen als Alex Hofmann, Mika Kallio en Randy de Puniet. 

Op zich komt de bekendmaking van Smiths overstap niet als donderslag bij heldere hemel, aangezien hij in de media al behoorlijk openlijk positief was over de kansen van het nieuwe KTM-fabrieksteam. 

EINDELIJK
Voor Smith zal het contract als een ware opluchting komen, aangezien hij al sinds zijn start bij het Tech3 Yamaha-team alleen maar gegroeid is als rijder en jaagde op een aanstelling als fabrieksrijder. Smith wist zelfs twee podiumplaatsen op zijn naam te schrijven, iets wat in de MotoGP tegenwoordig een prestatie van formaat is.

Desalniettemin beloonde Yamaha Smith nooit met een fabriekscontract. Zijn teamgenoot Pol Espargáro werd namelijk wel meteen getekend bij de fabriek, terwijl Smith keer op keer lang moest moest wachten en zelfs dan onder contract bleef bij het Franse Tech3-team en niet bij Yamaha als merk.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen