Valentino Rossi tekent twee jaar bij

Valentino Rossi en het Movistar Yamaha MotoGP-team maakten zojuist, aan de vooravond van de eerste GP van 2016, bekend dat Rossi ook in seizoen 2017 en 2018 aan de start komt van de MotoGP met het Yamaha fabrieksteam.

Het ging al even rond dat Rossi eigenlijk wel bij wilde tekenen, maar dan met bijgeluiden van één jaar extra MotoGP gevolgd door een overstap naar het WK Superbikes. Hoe dat ook zou Rossi dat pas eind dit seizoen beslissen. Niets van waar dus, aangezien het seizoen nog beginnen moet en we al weten dat The Doctor er nog twee jaar bij is. Over World Superbike wordt niet gesproken overigens, maar dat wil niet zeggen dat het niet alsnog een optie is voor de Italiaan die na die twee jaar extra liefst 23 seizoenen lang actief in de Grand Prix-racerij.

Overigens kan Rossi met zijn twee extra seizoenen nog flink klimmen op de lijst van oudste GP-winnaars. Momenteel staat hij op een tiende plaats, mocht hij dit seizoen winnen, dan pakt hij sowieso de negende plaats af van Phil Read.

Zou hij na de Grand Prix van San Marino nog een overwinning pakken, dan gaat ook de achtste plek van Troy Bayliss naar Rossi. Afhankelijk van de kalenders in seizoenen 2017 en 2018 is doorstromen naar de vijfde plaats eventueel nog mogelijk ook. 

Wat Rossi na de MotoGP nog uit zal spoken is afwachten; WK Superbikes, actief raceteameigenaar worden, hele dag tracken op de Ranch… enfin, eerst nog maar eens twee seizoen GP-racen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?