BREKEND: TEN KATE TERUG IN HET WSBK

Het kwam als een harde klap eind vorig jaar, toen Honda vrij abrupt de samenwerking met Ten Kate Racing aan de wilgen hing. Het kwam zo onverwacht en zo laat in de winterstop dat Ten Kate Racing geen enkel manier zag om in het seizoen van 2019 nog deel te nemen. Tot nu.

Nadat het partnerschap – dat resulteerde in tien wereldkampioenschappen – kapot leek zijn de mensen in Nieuwleusen echter niet bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel zelfs leren we zojuist toen er een persbericht bij ons binnenkwam. Dat bericht is getiteld, in kapitalen: TEN-TIME WORLD CHAMPIONS TEN KATE RACING TO RETURN TO WORLDSBK.

Hoe dan? Dat is nog niet helemaal duidelijk, maar op dit moment kan Ten Kate Racing in ieder geval naar buiten brengen dat het binnen een paar ronden van het kampioenschap terug kan keren naar het WSBK. Met welk merk en rijder dat zal gebeuren zal op 2 april worden bekendgemaakt door het management van Ten Kate tijdens een persconferentie op het TT Circuit Assen, in aanloop van de Dutch. Of dat ook de eerste wedstrijd zal worden waarin we het team gaan zien in het paddock? We zijn benieuwd!

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.