Bryan Schouten op zijspoor gezet

Bryan Schouten heeft ten faveure van Jasper Iwema het veld moeten ruimen bij CIP Moto3. Het Franse team is dusdanig teleurgesteld in de prestaties van Schouten dat ze hem voortijdig aan de kant hebben gezet. Iwema op zijn beurt krijgt hierdoor weer een kans waar hij dit jaar hard voor gevochten heeft.

Iwema moest immers aan het eind van vorig seizoen weg bij RW Racing. Na een kortstondig avontuur in het Spaanse kampioenschap liet hij tijdens de TT in Assen zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Hij verbaasde vriend en vijand door als twaalfde te finishen en daarmee was hij de beste Nederlander, zelfs voor de vaste GP-rijders Schouten en Deroue.

Bryan Schouten toont zich een ware professional en geeft te kennen begrip te hebben voor de situatie: ‘Ik heb de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken om een Grand Prix-rijder te worden. Daarbij ben ik ondersteund door veel mensen en organisaties die me met raad en daad en niet in de laatste plaats met vertrouwen en met geld de mogelijkheid gaven m’n talent te ontwikkelen. Bij het Franse CIP-team heb ik de kans gekregen een Grand Prix rijder te worden. Dit heeft ons beiden niet gebracht wat we ons daarbij voorstelden. De prestaties en de resultaten die ik wilde en wil boeken zijn er onvoldoende gekomen en daar baal ik van. Ik weet namelijk zeker dat ik het kan en daarom zal ik de komende weken en maanden er hard aan werken te laten zien dat ik een gedreven sporter ben die het verdient een plek te hebben in de GP. Het mag duidelijk zijn dat het zeer doet op deze wijze en nu te moeten stoppen, maar zoals ik al eens eerder heb gezegd ‘Luctor et Emergo’. Ik ga daarom ook niet wijzen, want ik heb geleerd dat als je naar een ander wijst en er meer vingers naar jezelf wijzen. Hoe moeilijk het ook is misschien, maar ik wens Jasper alle succes. Hij weet hoe moeilijk het is om dit te ervaren’, zo lezen we op de website van de KNMV. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.