‘Het beste van Michael nog niet gezien’

We zijn nog steeds in rep en roer. Michael van der Mark maakt de gedroomde overstap naar de World Superbikes en daarbij ligt er een soort intentieverklaring op tafel waarmee na twee jaar de deur naar de MotoGP open staat. Nederland heeft een echte fabriekscoureur en dat is een ongekende luxe.

In een interview met MOTO73 laat Ronald ten Kate weten veel vertrouwen te hebben in Van der Mark. Toch laat hij ook veel ruimte voor nuance en daarbij gaat hij vooral in op de verwachtingen die zo gespannen zijn door het succes tijdens de Acht Uren van Suzuka, op een Fireblade: ‘De motoren voor de Acht Uren van Suzuka hebben minder vermogen, al zal door het nieuwe SBK-reglement het verschil wel kleiner zijn. Ook zijn de banden erg verschillend.’

Om daarna te vervolgen: ‘Aan de andere kant was de snelheid die Michael op Suzuka had, ook met versleten banden, erg hoog. Dat zegt natuurlijk veel. Maar het is lastig om nu al verwachtingen uit te spreken. Net als bij zijn WK Supersport-debuut zullen we in de eerste races zien waar Michael op dat moment staat. Daarna is progressie maken in elke wedstrijd het doel. Net als twee seizoenen geleden is het eerste jaar namelijk om te leren. Er komt nogal wat af op Michael. Niet alleen fysiek is het zwaarder met twee races, een WK Superbike-motor is ook veel gecompliceerder. Zoals het chassis, de elektronica en de vering. Ik zal hem er natuurlijk niet van weerhouden om zijn eerste race te winnen, dat heb ik ook gezegd, maar realistisch is dat niet’, zo laat Ten kate aan WSBK-journalist Marien Cahuzak weten. Ten Kate onderstreept een en ander met veel vertrouwen: ‘We hebben het beste van Michael echt nog niet gezien.’

In het artikel in MOTO73 nr. 20, die vandaag in de winkels komt te liggen, komt ook Michael zelf ruim aan het woord. Hij is redelijk voorzichtig: ‘Ik wil eerst een paar races afwachten. In mijn eerste volledige EK Superstock 600-jaar won ik meteen de openingsrace en had het daarna even moeilijk. Mijn WK Supersport-periode begon op vergelijkbare wijze, met een derde en een tweede plaats, gevolgd door een lastiger periode. Daarnaast heb ik gewoon nog geen meter gereden op de Superbike.’

Het gehele artikel is te lezen in de nieuwe MOTO73 die vandaag bij de abonnees op de deurmat ploft en later deze weer ook hier online te bestellen is. Hierin vind je ook een poster van Michael.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?