BSB klaar voor Assen

Stuart Higgs (directeur BSB): “Het BSB voldoet aan een behoefte. Er komen steeds meer buitenlandse rijders op af. In het WK zie je slechts Europese rijders, in het BSB komen ook rijders uit Australië en de VS aan de start. Ik was erg blij met de publieke belangstelling vorig jaar in Assen. Bovendien was iedereen erg enthousiast. Assen is een keerpunt in de competitie, omdat het de eerste wedstrijd van de Showdown is. Zes rijders gaan strijden om het kampioenschap. We hopen nog vele jaren met het BSB naar Assen te komen.”

Sam Lowes (foto – broer van Alex): “Mijn laatste race voor Donington Park was mijn thuisrace op Cadwell. Daar behaalde ik de dubbel, net als twee weken later op Donington. Ik kijk uit naar Assen, de eerste race van de Showdown. Assen is een baan die meedraait in de cyclus van het wereldkampioenschap. Het circuit is behoorlijk anders dan de meeste banen waarop we in Engeland rijden. Voor de fans is het fantastisch dat het rennerskwartier vrij toegankelijk is.”

Josh Brookes: “Ik bewaar goede herinneringen aan de races van vorig jaar, want toen werd ik eerste en tweede in Assen. Net als vorig jaar is Shakey Byrne één van mijn belangrijkste rivalen. Alex is er nu bijgekomen. Ik weet nog niet wat ik volgend jaar ga doen. Maar mijn focus is nu eerst gericht op de Showdown van het BSB. Ik zie overigens geen enkele reden om mijn team te gaan verlaten. Tenzij zich natuurlijk iets aandient in het WK Superbike of de MotoGP.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.