BSB wildcards voor Kevin en Kervin

Naast alle vaste rijders van het British Superbike zullen in het weekend van 20 en 21 september in Assen ook twee Nederlanders aan de start komen. Dat zijn Kevin Valk bij de Superbikes en Kervin Bos bij de Supersport. Voor Bos, die dit jaar uitkomt bij de Dutch Superbikes, betekent dit een eenmalige terugkeer naar de Supersport.

Kevin Valk is bezig aan een goed jaar in het EK Superstock. Met nog twee races te gaan bezet hij de achtste plaats in de EK-stand. Zijn veruit beste prestatie leverde hij tijdens de Nederlandse ronde van eind april in Assen: onder natte omstandigheden won hij de race. Hij zal in Assen uitkomen voor een Brits Kawasaki-team.

Kervin Bos reed dit jaar met een wildcard in het WK Superbike in Assen. Hij finishte toen als 18e en elfde. En reed daarnaast die dag ook nog in het ONK Superbike en won die race. Nu dus opnieuw drie races voor Bos, want naast wederom een race voor het Dutch Superbike rijdt hij in twee wedstrijden van het Britse Supersport. Bos: “Maar het is minder zwaar dan in april, want de eerste race van de Supersport is al op zaterdag. Ik heb zondag dus maar twee races.”

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.