vrijdag 3 februari 2023

BSB zorgt voor spektakel in Assen

Het leek wel alsof moeder natuur het expres had gedaan. De laatste tijd werd het ene warmterecord na het andere verbroken, maar vandaag tijdens de Britsh Superbikes (BSB) was het behoorlijk fris en regenachtig. Ook om die reden was het circuit van Assen een mooie aanvulling op de Britse kalender. De mannen van de British Superbikes zullen zich vast thuis hebben gevoeld in Assen. In beide races op het TT circuit werd vandaag volop gestreden om de winst.

Publieksfavoriet Leon Haslam gaf de toeschouwers vandaag waar voor hun geld. In de eerste race troefde hij na een contante strijd Shane Byrne af. Maar niet bepaald met een straatlengte, het was een ware fotofinish. Byrne had de lengte van een voorwiel tekort op Haslam. Hoewel hij ook na de tweede na werd verslagen door Haslam, blijft de Ducati-coureur ook na Assen de leider in het kampioenschap. De 15-jarige Finn de Bruin is vandaag in de World KTM RC390 Cup de winnaar geworden. Hij werd hiermee wereldkampioen in deze klasse. Een mooie dag dus voor liefhebbers van de BSB. En ook voor deze bekende die we er tegenkwamen…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen