Ontstaan Harley-Davidson op TV

De 19-jarige schoolvrienden William Harley en Arthur Davidson uit Milwaukee begonnen in hun achtertuin aan het begin van de twintigste eeuw met het bouwen van motoren. Harley had met zijn studie machinebouw kaas gegeten van uitvinden en Davidson was de zakenman. Het werd een succes dat zelfs grote concurrent Indian weerstand kon bieden. Jaren later kent de hele wereld de iconische Harley-Davidsons. De TV-serie ‘Harley And The Davidsons’ vertelt dit waargebeurde verhaal.

Michiel Huisman speelt één van de hoofdrollen. De Nederlander speelt de rol van Walter Davidson. Walter was als de oudere broer van Arthur de aangewezen persoon om de jeugdvrienden met hun ambities te helpen als geldschieter. Maar niet alleen werd hij ingeschakeld voor de financiële hulp, ook leverde Walter inhoudelijk een bijdrage. Hij wilde de motor anders maken dan die van de concurrentie. Groter, sterker én sneller. Door er zelf mee te racen zette hij het merk op de kaart. De nieuwe serie is vanaf 8 oktober tot en met 22 oktober dagelijks om 21.00u te zien op Discovery. Hier kun je de serie vanaf 3 oktober alvast online bekijken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.