maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Chesaux naar Ten Kate Junior Team

Bastien Chesaux is komend jaar de teamgenoot van Michael van der Mark bij het Ten Kate Junior Team in het Superstock 600 Europees Kampioenschap. De jonge Zwitser heeft een driejarig contract getekend bij het Ten Kate Racing Team. Komend jaar rijdt Chesaux in het Superstock 600 Europees Kampioenschap op een Honda CBR600RR, geprepareerd door Ten Kate Racing Products. Chesaux heeft al veel ervaring opgedaan in het Wereldkampioenschap Supersport, de 125cc Grand Prix en de 250cc Grand Prix. Met meer dan tien behaalde WK-punten is duidelijk dat de Zwitser een welkome aanvulling is voor het Ten Kate Junior Team.

Bastien Chesaux: “Ik ben erg gelukkig! Afgelopen seizoen was zwaar maar ik ben er van overtuigd dat het komend jaar veel beter gaat. Ten Kate is zonder twijfel één van de topteams in het rennerskwartier. Het maakt mij trots om van dat team deel uit te maken. Daarnaast geeft het mij een fantastische kans want ik heb nog nooit in zo’n luxe positie verkeerd. Ik heb een driejarig contract getekend maar we zullen stap voor stap te werk gaan. Hierdoor kan ik niet wachten op de eerste test in maart op een Spaans circuit. Ik ken mijn nieuwe teammaat zeer goed want Michael en ik hebben samen prachtige duels uitgevochten in het Internationale Duitse Kampioenschap 125cc. Het is bijzonder dat we elkaar nu weer tegenkomen.”

Ten Kate Junior Team eigenaar Ferry Schoenmakers: “We zijn zeer blij dat Bastien Chesaux komend jaar teamgenoot is van Michael van der Mark. Bastien is ondanks dat hij pas twintig jaar oud is nu al zeer volwassen. Daarnaast heeft Bastien zeer veel ervaring en dat is voor het Superstock 600 Europees Kampioenschap erg belangrijk. Afgelopen jaar heeft hij regelmatig tegenslag gehad maar wij weten zeker dat het komend seizoen veel beter gaat. Na de kerstdagen komen we met meer nieuws over de contractverlening van Michael en met nieuws over de nieuwe Superstock 1000 FIM Cup-coureur.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen