Circuit van Barcelona aangepast

De crashbeelden van Luis Salom staan bij velen nog op het netvlies. De Spanjaard ging in een vrije training op vrijdag hard onderuit in bocht 12. Een hele snelle rechterbocht. Na een recht stuk ligt er vóór deze bocht een snelle linkerbocht, waar weinig voor afgeremd hoefde te worden. Na zijn crash werd de rest van het weekend een ander gedeelte van het circuit gebruikt. Dit zal nu zo blijven én er komt een chicane bij. 

De snelle linkerbocht verdwijnt. Het gaat om de lus waar op de foto ‘Circuit de Barcelona’ bij staat. Voortaan wordt het gedeelte van het circuit gebruikt dat ook door de mannen van de Formule 1 bereden wordt. Dit is de witte lijn. Naast deze aanpassing zal er ook een extra chicane komen. Deze was er al voor de Formule 1, maar er wordt nu een aparte gebouwd voor de MotoGP. Deze komt iets eerder dan de Formule 1-chicane. In januari beginnen de bouwwerkzaamheden.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.