zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coldenhoff op een GasGas

Het Spaanse GasGas werd dit jaar voor zestig procent eigendom van KTM. Zoals dat bij Husqvarna ook al het geval is lijkt het er nu op dat er nu KTM-motoren met een GasGas-jasje zullen volgen.

In een interview met Enduro Magazine uit Frankrijk liet KTM’s product manager Joachim Sauer weten dat er zeer binnenkort ook crossmotoren van GasGas zullen komen. De verwachting is dat dit, zoals dat ook bij Husqvarna het geval is, grotendeels KTM’s eigen crossers zijn. Dé uitspraak van dat interview is wel dat Glenn Coldenhoff volgend jaar op een 2021 450 GasGas zal gaan rijden in de MXGP.

‘Partnerschap’

Bij het uitkomen van het overnamenieuws, in september, was er sprake van een samenwerkingsverband tussen de twee merken. KTM sprak van partnering met GasGas om met name de markt voor elektrische offroadmotoren beter te bedienen. GasGas richt zich uitsluitend op enduro en trial maar dochterbedrijf Torrot is gespecialiseerd in elektrische mobiliteit.

Goed, kennis door overname is een redelijk normale manier van werken voor grote bedrijven als KTM. Met Husaberg, Husqvarna en nu dus ook GasGas en Torrot kun je dat merk een waar conglomeraat noemen wat betreft de offroadmarkt.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen