Coldenhoff op een GasGas

Het Spaanse GasGas werd dit jaar voor zestig procent eigendom van KTM. Zoals dat bij Husqvarna ook al het geval is lijkt het er nu op dat er nu KTM-motoren met een GasGas-jasje zullen volgen.

In een interview met Enduro Magazine uit Frankrijk liet KTM’s product manager Joachim Sauer weten dat er zeer binnenkort ook crossmotoren van GasGas zullen komen. De verwachting is dat dit, zoals dat ook bij Husqvarna het geval is, grotendeels KTM’s eigen crossers zijn. Dé uitspraak van dat interview is wel dat Glenn Coldenhoff volgend jaar op een 2021 450 GasGas zal gaan rijden in de MXGP.

‘Partnerschap’

Bij het uitkomen van het overnamenieuws, in september, was er sprake van een samenwerkingsverband tussen de twee merken. KTM sprak van partnering met GasGas om met name de markt voor elektrische offroadmotoren beter te bedienen. GasGas richt zich uitsluitend op enduro en trial maar dochterbedrijf Torrot is gespecialiseerd in elektrische mobiliteit.

Goed, kennis door overname is een redelijk normale manier van werken voor grote bedrijven als KTM. Met Husaberg, Husqvarna en nu dus ook GasGas en Torrot kun je dat merk een waar conglomeraat noemen wat betreft de offroadmarkt.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL