zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coma slaat slag in Dakar Rally

Marc Coma heeft maandag flink toegeslagen in de Dakar Rally. De titelverdediger won in Chili de achtste etappe, met een klassementsproef over 477 kilometer tussen Copiapo en Antofagasta. Coma nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van de Fransman Cyril Després. Coma deed op zijn KTM vijf uur, drie minuten 52 seconden over de zware proef. De Portugees Ruben Faria eindigde als tweede op zeven minuten, Després moest ruim negen minuten toegeven, mede doordat hij vast kwam te zitten in de modder. Després kwam vast te staan met zijn KTM, maar de jury besloot zijn tijdverlies te beperken tot iets meer dan negen minuten. In het klassement is het verschil tussen de twee kanshebbers op de eindzege een minuut en 26 seconden.

Frans Verhoeven gaf in de rit 16.30 toe op Coma. En dat mag een wonder heten. In de achtste etappe verloor hij eerst zijn zadel en vervolgens kwam de hele opbouw naar beneden. Met tiewraps, tape, het hoesje van zijn Leatherman en uiteindelijk met één hand alles vasthoudend wist Verhoeven met de veertiende tijd de finish in Antofagasta te bereiken. Henk Knuiman had het gisteren lastig. De arm van Knuiman wil maar niet herstellen waardoor hij ook in deze etappe moeite had om zijn motor vast te houden. Hierdoor kan de rijder uit Wijchen niet scherp rijden waardoor hij niet het tempo heeft. Een nadeel hierbij is dat hij hierdoor wordt gepasseerd en dan last van het stof krijgt waardoor het zicht stukken minder wordt.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen