Coma slaat slag in Dakar Rally

Marc Coma heeft maandag flink toegeslagen in de Dakar Rally. De titelverdediger won in Chili de achtste etappe, met een klassementsproef over 477 kilometer tussen Copiapo en Antofagasta. Coma nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van de Fransman Cyril Després. Coma deed op zijn KTM vijf uur, drie minuten 52 seconden over de zware proef. De Portugees Ruben Faria eindigde als tweede op zeven minuten, Després moest ruim negen minuten toegeven, mede doordat hij vast kwam te zitten in de modder. Després kwam vast te staan met zijn KTM, maar de jury besloot zijn tijdverlies te beperken tot iets meer dan negen minuten. In het klassement is het verschil tussen de twee kanshebbers op de eindzege een minuut en 26 seconden.

Frans Verhoeven gaf in de rit 16.30 toe op Coma. En dat mag een wonder heten. In de achtste etappe verloor hij eerst zijn zadel en vervolgens kwam de hele opbouw naar beneden. Met tiewraps, tape, het hoesje van zijn Leatherman en uiteindelijk met één hand alles vasthoudend wist Verhoeven met de veertiende tijd de finish in Antofagasta te bereiken. Henk Knuiman had het gisteren lastig. De arm van Knuiman wil maar niet herstellen waardoor hij ook in deze etappe moeite had om zijn motor vast te houden. Hierdoor kan de rijder uit Wijchen niet scherp rijden waardoor hij niet het tempo heeft. Een nadeel hierbij is dat hij hierdoor wordt gepasseerd en dan last van het stof krijgt waardoor het zicht stukken minder wordt.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.