Coma wint tweede etappe Le Dakar

Marc Coma (foto) heeft maandag de tweede etappe van Dakar Rally voor motoren gewonnen. De 35-jarige Spanjaard, rijdend op een KTM, had voor de klassementsproef in Argentinië tussen Santa Rosa de la Pampa en San Rafael ruim één minuut minder nodig (1.18) dan de Fransman Cyril Despres (KTM).

De Spanjaard Joan Barreda Bort (Husqvarna) eindigde op 2.33 als derde. De Chileen Francisco Lopez, die zondag de eerste rit op zijn naam schreef, finishte als vierde. Coma nam ook de leiding in het algemeen klassement bij de motoren. Lopez staat tweede op 2.30.

Henk Knuiman was maandag de beste Nederlander op de motor. Hij finishte als 27e op ruim 23 minuten. Het begin van de special verliep goed voor Knuiman. Echter na 210 kilometer schoof hij in een opgedroogde rivier op hoge snelheid onderuit en liep hierbij een flinke snee op in zijn elleboog. Henk kon zijn weg nog wel vervolgen maar besloot vanwege de pijn om het iets rustiger aan te doen. Frans Verhoeven was ruim een minuut langzamer en eindigde als 29e.

Derde Nederlander was Daniel Willemsen op ruim een halfuur. Verhoeven en Knuiman staan in het klassement vlakbij elkaar. De coureurs staan na twee etappes respectievelijk 27e en 28e.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.