13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coma wint tweede etappe Le Dakar

Marc Coma (foto) heeft maandag de tweede etappe van Dakar Rally voor motoren gewonnen. De 35-jarige Spanjaard, rijdend op een KTM, had voor de klassementsproef in Argentinië tussen Santa Rosa de la Pampa en San Rafael ruim één minuut minder nodig (1.18) dan de Fransman Cyril Despres (KTM).

De Spanjaard Joan Barreda Bort (Husqvarna) eindigde op 2.33 als derde. De Chileen Francisco Lopez, die zondag de eerste rit op zijn naam schreef, finishte als vierde. Coma nam ook de leiding in het algemeen klassement bij de motoren. Lopez staat tweede op 2.30.

Henk Knuiman was maandag de beste Nederlander op de motor. Hij finishte als 27e op ruim 23 minuten. Het begin van de special verliep goed voor Knuiman. Echter na 210 kilometer schoof hij in een opgedroogde rivier op hoge snelheid onderuit en liep hierbij een flinke snee op in zijn elleboog. Henk kon zijn weg nog wel vervolgen maar besloot vanwege de pijn om het iets rustiger aan te doen. Frans Verhoeven was ruim een minuut langzamer en eindigde als 29e.

Derde Nederlander was Daniel Willemsen op ruim een halfuur. Verhoeven en Knuiman staan in het klassement vlakbij elkaar. De coureurs staan na twee etappes respectievelijk 27e en 28e.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen