Coveña naar Go-Eleven Kawasaki

Na twee jaar actief te zijn geweest in het EK Superstock met een eigen team, zal Tony Coveña komend jaar uitkomen voor het Italiaanse Go-Eleven team. Vorig jaar was een overstap naar het team van Gianni Ramello al dichtbij. Toen werd echter besloten om toch met het bestaande team door te gaan, mede vanwege veel Yamaha-ondersteuning.

Maar waarom dan nu wel overstappen? Simpel, via Go-Eleven is de sprong naar het WK Supersport niet groot want dit team rijdt al in deze klasse. Mocht het budgettair lukken, dan bestaat er zelfs een kans dat de KNMV-selectierijder in 2012 al de overstap maakt. Maar voorlopig ligt de focus op het EK.

Coveña: “Ik heb een heel goed gevoel bij de deal met het Go-Eleven team. De overstap van Yamaha naar Kawasaki zal een uitdaging worden. Met de professionele support van het team en mijn eigen monteur Lauw Wopereis weet ik echter zeker dat ik competitief zal kunnen zijn in het Superstock.”

“Graag wil ik teambaas Gianni Ramello en manager Denis Sachetti danken voor het vertrouwen in mij. Ik zal er alles aan doen om deze samenwerking te doen laten slagen. Bij deze ook nogmaals mijn dank aan Ton van Geenhuizen en Laurens Klein Koerkamp voor het vertrouwen en de steun van Yamaha in het afgelopen racejaar”, aldus de Hagenees.

Foto: 2snap

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?