woensdag 8 februari 2023

Coveña naar Go-Eleven Kawasaki

Na twee jaar actief te zijn geweest in het EK Superstock met een eigen team, zal Tony Coveña komend jaar uitkomen voor het Italiaanse Go-Eleven team. Vorig jaar was een overstap naar het team van Gianni Ramello al dichtbij. Toen werd echter besloten om toch met het bestaande team door te gaan, mede vanwege veel Yamaha-ondersteuning.

Maar waarom dan nu wel overstappen? Simpel, via Go-Eleven is de sprong naar het WK Supersport niet groot want dit team rijdt al in deze klasse. Mocht het budgettair lukken, dan bestaat er zelfs een kans dat de KNMV-selectierijder in 2012 al de overstap maakt. Maar voorlopig ligt de focus op het EK.

Coveña: “Ik heb een heel goed gevoel bij de deal met het Go-Eleven team. De overstap van Yamaha naar Kawasaki zal een uitdaging worden. Met de professionele support van het team en mijn eigen monteur Lauw Wopereis weet ik echter zeker dat ik competitief zal kunnen zijn in het Superstock.”

“Graag wil ik teambaas Gianni Ramello en manager Denis Sachetti danken voor het vertrouwen in mij. Ik zal er alles aan doen om deze samenwerking te doen laten slagen. Bij deze ook nogmaals mijn dank aan Ton van Geenhuizen en Laurens Klein Koerkamp voor het vertrouwen en de steun van Yamaha in het afgelopen racejaar”, aldus de Hagenees.

Foto: 2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen