Crutchlow rijdt naar pole op Assen

De Brit Cal Crutchlow vertrekt morgen vanaf pole positie voor de eerste keer in zijn MotoGP carrière tijdens de Iveco TT Assen. De Monster Yamaha Tech 3 rijder zal de eerste startrij delen met Marc Marquez en ook de sterk rijdende Stefan Bradl. 
 
Crutchlow over zijn pole:  ‘Het voelt fantastisch om eindelijk mijn eerste pole positie te hebben behaald in de MotoGP. Het zou misschien een heel andere verhaal zijn geweest als Jorge Lorenzo niet geblesseerd was geraakt, maar je kan alleen de jongens op de baan verslaan en dat is wat ik vandaag deed’.
 
Valentino Rossi, Bradl en Marquez hebben allen tijdelijk de pole positie in handen gehad, totdat Crutchlow een tijd neerzette van 1’34,398. Daarmee is hij de eerste Brit sinds Jeremy McWilliams die in 2002 een pole behaalde op Philip Island. Rossi zal morgen vanaf de vierde plaats vertrekken, gevolgd door Pedrosa. De Spanjaard leek zijn derde pole op rij te gaan pakken, maar viel bij de Bult met nog zes en een halve minuut op de klok. 
 
Monster Yamaha Tech 3 rijder Bradley Smith behaalde zijn beste resultaat tot nu toe en zal plaats nemen op plek zes op de grid. De eerste plek op de derde startrij zal worden ingenomen door Aleix Espargaro, een zevende startplek is de beste kwalificatie tot nu toe voor een CRT-machine. Teamgenoot Randy de Puniet vertrekt vanaf de negende plaats. De Fransman was het snelste tijdens Q1. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.