Oliveira pakt pole

Voor het eerst in zijn carriere heeft Miguel Oliveira een Moto3 pole position bemachtigd, dit deed hij in een identieke rondetijd met Estrella Galicia 0,0’s Alex Marquez. Omdat de tweede snelste tijd van Oliveira sneller is dan die van Alex Marquez, mag Oliveira vertrekken vanaf pole. Maverick Viñales start vanaf de eerste rij gevolgd door Luis Salom. Salom had  de pole in bezit, maar moest vier minuten voor tijd zich terug trekken uit de kwalificatie vanwege het niet meer aan de praat krijgen van zijn KTM na een uitstapje. 
 
Door kans op regen ging een groot gedeelte van de Moto3 rijders meteen naar buiten om aan het begin van de kwalificatie een goede tijd neer te zetten. Het zou de gehele sessie droog blijven en de laatste 15 minuten van de kwalificatie werden de snelle ronden neergezet. 
 
Jasper Iwema zette met zijn Kalex KTM een tijd neer van 1’44,812, daarmee zal hij morgen vertrekken vanaf de elfde plaats. Tweede Nederlander op de lijst, Bryan Schouten, neemt morgen plaats op de twintigste plek op de startopstelling. Thomas van Leeuwen zal morgen vertrekken vanaf een 33ste plaats met zijn Bakker Honda.
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.