Dakar Adventure Challenge 2011

Op 16 oktober 2011 vertrekken vanuit Amsterdam en Brussel circa dertig avontuurlijk ingestelde motorrijders voor een epische rit. Een tocht van drie weken en 6000 kilometer door drie Afrikaanse landen scheidt de avonturiers van hun legendarische eindbestemming, Dakar.

De route, een prachtige mix van asfalt en mooie pistes doet Marokko, Mauritanië en Senegal aan en is geschikt voor zowel ervaren als onervaren motorrijders. Het avontuur begint in de haven van Barcelona en eindigt in de tropen, op de witte palmstranden van Zuid Dakar.

De 4 belangrijkste kenmerken van deze reis zijn:
1. Een onvergetelijk avontuur
2. Team spirit en ervaren assistentie
3. Voor ervaren en niet-ervaren rijders
4. Leren off-road rijden met je eigen reis-enduro of huurmotor

Slingerende paden in het adembenemende Atlasgebergte, dineren in de 1001 eetstalletjes van het Jemaa el-Fna-plein in Marrakesh, overnachten in het Kasbah hotel van Zagora, cruisen door de woestijn van Mauritanië, bivakkeren bij een knetterend kampvuur en blije gezichten in de dorpjes met lemen hutten…

Dakar halen blijft een heuse uitdaging, maar het is wel de bedoeling dat iedereen geniet, elke dag weer. Tijdens een test weekend in september bekijken we de ervaring van de rijders, mocht het nodig zijn om wat extra training te krijgen, dan bieden we die mogelijkheden.

De organisatie van de Dakar Adventure Challenge ligt in handen van Afrika kenner Gert Duson, organisator van de Libya Rally en de Touareg Trail, en organisatrice Cécile van Hattem (Ciel Your Event). Zij worden bijgestaan door twee BMW GS specialisten bij uitstek.

Voor Nederland is dit Bert Duursma en voor België Bart Bronkaert, met ook veel kennis in huis voor de KTM 990 Adventure. Beiden organiseren vele off-road trainingen, speciaal voor zware all-road motoren/enduro motoren en zullen de rijders ook begeleiden tijdens de reis in Afrika. Tevens bieden zij de mogelijkheid deze reis te maken op een volledig geprepareerde huur motor (BMW R1200 GS en KTM 990 Adventure).

Deze expeditie wordt verder begeleidt door een zeer ervaren team met onder andere een kamp-arts, een monteur, koks en een verkenningsteam. Voor verdere informatie kun je een kijkje nemen op www.dakar-adventure.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.