woensdag 31 mei 2023

Dakar etappe 11: Coma op naar eindzege

Marc Coma (foto) heeft, zoals het een rallyrijder die voor het eindklassement gaat betaamt, de kat een beetje uit de boom gekeken. In het begin nam de KTM-rijder weinig risico en liet hij de dagzege’s aan anderen. Maar nu man en motoren vermoeid raken begint hij écht op stoom te raken en verstevigt hij elke dag opnieuw zijn koppositie in het motorklassement. Hij won etappe 11, voor Barreda Bort (Honda) en Villadoms (KTM), die respectievelijk maar twee-en-halve minuut en drie minuten na Coma binnen kwamen. 

In het algemeen klassement gaat Coma nu met ruim een half uur voorsprong aan de leiding op Barreda, die ruim drie kwartier op de nummer drie, Villadoms, heeft. In dat algemeen klassement is Henk Knuiman de beste Nederlander, die op de vijftiende positie ruim zeven uur prijsgeeft op Coma. De rally duurt nu nog twee etappes, dus de kaarten zijn al flink geschud. Nu komt het op foutloos rijden aan, en zal slechts een enkeling nog blindelings voor de etappezege gaan.

Ook in de etappe was Knuiman de beste Nederlander, op de 23e positie gaf hij 58 minuten toe op Coma. Nog geen twee minuten na Knuiman kwam Vogels over de meet, waarna het een kwartier wachten was op Robert van Pelt. Maar pas toen begon het échte wachten, want Bastiaan Nijen Twilhaar en Richard de Groot (foto onder) kwamen op twee uur en veertig minuten van winnaar Coma binnen, en hadden een zeer zware dag die ze samen uitreden. Gelukkig maar, want lange tijd leek het er op dat De Groot uit de rally lag. Een probleem met z’n trackingsysteem bleek echter de reden waarom hij niet meer in de doorkomsttijden te zien was. 

Foto’s: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image