Motorbeurs Utrecht: MV Agusta Dragster

Op het Salon in Brussel deden wilde geruchten de ronde: MV Agusta zou met een Dragster komen. Daarbij zouden de Italianen goed naar de Ducati Diavel gekeken hebben, maar als basis de Brutale 800 gebruiken. Een vreemde combinatie? Dat vonden wij nou ook. Maar ach, die geruchten, moesten we ook maar niet al te serieus nemen… MV heeft vorig jaar dan weliswaar de merknaam ‘Dragster’ en enkele bijbehorende logo’s laten registreren, maar dat gebeurt wel vaker, zonder dat er daadwerkelijk een nieuwe motor van de band komt rollen.

Tot vandaag: een woordvoerder van MV Agusta laat ons zonet weten dat de Dragster daadwerkelijk de productiefase bereikt, en we in de eerste week van februari de officiële foto’s ontvangen. Dat is qua timing perfect voor de Motorbeurs in Utrecht, waarbij ‘wij Nederlanders’ de primeur zouden kunnen krijgen. 

Zoals het Italianen qua goed gebruik betaamt, zijn er ook al foto’s ‘uitgelekt’, ditmaal naar de site moto.it. Zie foto onder. 

Houd ons in de gaten, zodra we officieel materiaal hebben, vind je het hier.

UPDATE
Na een beetje navragen zijn we iets meer te weten te komen over de Dragster. Zo kunnen we melden dat deze nieuwe MV in Nederland € 15.290,- gaat kosten. Onze Belgische vrienden mogen € 13.390,- aftikken. En inderdaad, het model zal begin februari op de Motorbeurs Utrecht staan en ook al snel afgeleverd worden bij de dealers. De Dragster zou het vijfde model in de 800-serie zijn en daarmee is die lijn aardig breed en interessant aan het worden. De algemene verwachting is dat het geen volumemodel zal worden, maar het meer een motor is voor de man of vrouw die iets aparts in de garage wilt hebben staan.   

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?