Dakar etappe 4: alle ogen gericht op Knuiman

Na het uitvallen van Frans Verhoeven is het de taak aan Henk Knuiman om zich als beste Nederlandse motorrijder te laten zien. Nou, Henk liet gisteren zien dat ‘ie dan ook echt met de besten mee kan. In een wederom loodzware marathonetappe kwam hij een uur na de winnaar binnen, op een respectabele 23e plek. Slechts tien minuutjes daarna kwam Hans Vogels al binnen, die we misschien maar niet langer als ‘verrassing’ moeten noemen, omdat hij keer op keer laat zien in de top van het deelnemersveld thuis te horen. Helemaal ongeschonden kwam Vogels echter niet uit de strijd, want bij een val beschadigde hij de navigatie en de voorkant van z’n motor. Werk aan de winkel dus, voor de monteurs.

De etappewinnaar was opvallend, want het was Sherco-coureur Garcia die KTM-rijders Lopez en Coma enkele minuten achter zich liet. In het algemeen klassement staat diezelfde Garcia nu knap vierde. Honda staat aan de leiding, en heeft met Barreda Bort slechts drie minuten voorsprong op Marc Coma (KTM). Weer twee minuutjes daarachter staat Lopez (KTM).

Robert van Pelt kwam binnen op een zestigste plek, op bijna twee uur van de winnaar. Bas Nijen Twilhaar reed een paar minuten achter Van Pelt over de finish, maar het was Richard de Groot die bijna vijf-en-half uur achter de winnaar binnenkwam. Daarom kreeg hij ook nog eens een tijdstraf. 

Jan van Gerven kwam op een heel andere manier binnen in het bivak. Nadat hij in de derde etappe in een ravijn terecht kwam moest hij door bergspecialisten gered worden. Dat kon echter niet direct na de derde etappe en daardoor moest van Gerven de nacht in het ravijn doorbrengen! Een bizar avontuur waardoor Van Gerven helaas wel uit de koers is.

Foto: Dakar Press Team

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.