Dakar etappe 5: Robert van Pelt, wie?

Hoewel Marc Coma deze vijfde etappe wint, voor Viladoms en Rodrigues, zijn binnen het paddock vele ogen gericht op Robert van Pelt. Fabrieksrijders willen weten wie hij is en ook de teambazen informeren her en der. Ze hadden het kunnen weten, want Van Pelt liet vorig jaar ook al op soortgelijke wijze van zich horen en is hierdoor, zeker gezien z’n leeftijd, een serieuze topper voor de toekomst.

In de loodzware etappe, waarin bijna elke deelnemer geweldig in de fout gaat en het aantal uitvallers weer is verhoogd, blijft Van Pelt uiterst koel. De etappe, die helaas deels werd afgelast vanwege protesten van de bevolking, blijkt een kolfje naar de hand van Van Pelt. Hij komt op 37 minuten van Coma binnen, en  is daarmee sneller dan etappewinnaar Duclos en vele andere toppers.

Wederom ook lof voor Knuiman en Vogels, die als 18e en 19e over de meet komen. Ze schuiven na een herrangschikking van de stand beide nog een plaatsje op. Ze moeten 48 minuten prijsgeven op Coma, en dat is gezien de etappe ook gewoon een keurige prestatie. Knuiman oogt daarbij ook nog fit, terwijl Vogels toch meer fysieke problemen begint te krijgen. Hij heeft zich vanwege een sleutelbeenbreuk niet optimaal kunnen voorbereiden, hopelijk blijven grote problemen uit.

Bas Nijen Twilhaar moet twee uur toegeven op Coma, hij verslikte zich in het gedeelte van de etappe waarin het merendeel van de deelnemers het spoor kwijt raakt. Één checkpoint blijkt zo moeilijk te vinden dat de kilometers daaromheen een zwerm van quads, vrachtwagens, auto’s en motoren wordt. Voor de motorrijders levert dat wat gevaarlijke situaties op. Richard de Groot komt op z’n Honda uiteindelijk op drie uur en veertig minuten binnen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.