De 2013 Kawasaki ZX10R van Sykes winnen?

Heb je nou altijd al de kampioenschap winnende Kawasaki ZX10R van Tom Sykes willen hebben? Dat kan! Of ja, kon. Je had er alleen even Tom Sykes voor moeten heten, en acht keer op rij WK Superbike-races op Donington op je naam schrijven hoort ook bij de deal. 

De man uit Huddersfield werd in 2013 kampioen in het WK Superbike en als verrassing had Kawasaki in Engeland de kampioenschap winnende machine klaarstaan. Ze overhandigden de ZX10R als bedankje voor zijn harde werk. “Kers op de taart in op zich al een topweekend!” vertelde Sykes blij na dit weekend opnieuw de dubbel te hebben gepakt in Engeland.

Het team erkent er het werk van Sykes mee, die de indertijd gloednieuwe en onbewezen Kawasaki ZX10R ontwikkelde tot een machine die in staat is kampioenschappen te winnen. In één zin met Sykes noemt men ook zijn Nederlandse crewchief Marcel Duinker, die absoluut mede debet is aan het succes van Sykes en ZX10R.

Biel Roda van het Kawasaki Racing Team benadrukt ook dat de cadeau gedane machine niet enkels als bedankje dient voor dat ene wereldkampioenschap, maar ook als erkenning voor zijn huidge inzet binnen het team.

“Nu nog even kijken of mijn vrouw Amie het goed vindt dat ik hem in de woonkamer zet!” aldus Tom Sykes.

Foto’s: Kawasaki

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?