De dag van Marc de Reuver – Terugblik

Sinds Assen 2019 heeft iedereen het natuurlijk over de MXoN-zege van Team Nederland, maar daarvoor keken we vooral terug naar 2004. Naar Lierop. Of beter gezegd: naar Marc de Reuver. Want niet winnen en toch de held van de dag zijn, De Reuver kreeg het in 2004 voor elkaar. Dankzij hem won Nederland namelijk zilver tijdens de MXoN 2004. Alleen België was die dag beter en dat wist iedereen vooraf al, aangezien ze aan de start kwamen met Stefan Everts, Steve Ramon en Kevin Strijbos. In het zand. Maar dat zelfs Everts het niet eenvoudig had met onze Marc de Reuver, laat deze foto ...
Sinds Assen 2019 heeft iedereen het natuurlijk over de MXoN-zege van Team Nederland, maar daarvoor keken we vooral terug naar 2004. Naar Lierop. Of beter gezegd: naar Marc de Reuver. Want niet winnen en toch de held van de dag zijn, De Reuver kreeg het in 2004 voor elkaar. Dankzij hem won Nederland namelijk zilver tijdens de MXoN 2004. Alleen België was die dag beter en dat wist iedereen vooraf al, aangezien ze aan de start kwamen met Stefan Everts, Steve Ramon en Kevin Strijbos. In het zand. Maar dat zelfs Everts het niet eenvoudig had met onze Marc de Reuver, laat deze foto fantastisch zien. Samen met Erik Eggens en Bas Verhoeven liet De Reuver hierdoor Lierop haast letterlijk ontploffen! Wat een dag… Foto-info FotograafJan BoerJaar2004OnderwerpMXoN Lierop Wetenswaardigheid Bijna had Travis Pastrana ook gereden in Lierop tijdens de MXoN. Bijna… Nadat Ricky Carmichael zich afmeldde voor Team USA, ging Pastrana direct in gesprek met teammanager Roger De Coster. De Coster zag het zitten, maar de Amerikaanse motorsportbond niet. Niet heel gek, want het opnemen tegen Everts/België in het zand, was haast synoniem aan gezichtsverlies. En dus kwamen de Amerikanen helemaal niet… Jack Middelburg: That naughty Dutchman

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?