dinsdag 16 juli 2024

De sport top-3 van week 40

Knipper twee keer met je ogen en je mist drie dingen. Zo kun je het best de motorsport op dit moment samenvatten. Daarom selecteert onze sportcoördinator Marien Cahuzak elke maandag zijn eigen top-3, zodat jij een beetje overzicht houdt.

1. We hebben er na Magny-Cours een nieuwe wereldkampioen bij! Alleen we weten nog niet wie… Of Jeffrey Buis of Scott Deroue is na Estoril de beste in het WK Supersport 300. Jeffrey heeft op dit moment een voorsprong van 28 punten op zijn MTM Kawasaki Motoport-collega Scott. Kijkend naar het vertrouwen van Buis op een zeer nat en verraderlijk Magny-Cours is hij niet alleen vanwege zijn puntenvoorsprong de grote favoriet. Maar ja, daar heb je vaak helemaal niets aan in het Supersport 300. Scott kan het weten, want hij was al een paar keer heel dichtbij de wereldtitel met een derde plek in het WK in 2017 en 2018 en vorig jaar zelfs tweede… Op zaterdag 17 oktober krijgt Buis zijn eerste kans om het te beslissen, maar het zou mij niets verbazen als we pas op zondag 18 oktober weten wie kampioen wordt. En dat hoort eigenlijk ook wel in het WK Supersport 300.

2. Het lijkt haast zo gewoon dat er tegenwoordig altijd wel ergens een Nederlander op een WK-podium staat, maar dat is het natuurlijk niet. Helemaal niet als het om de MXGP en het WK Superbike gaat. Toch deden Glenn Coldenhoff (in het Italiaanse Mantova) en Michael van der Mark (in het Franse Magny-Cours) het wel met beide een derde plek. En nee, dat is echt niet gewoon en dat wordt het ook nooit, dus geniet vooral van onderstaande beelden!

3. Het beste nieuws van deze week is natuurlijk de berichtgeving rondom Arminas Jasikonis. Precies een week geleden tikte ik een bericht over hem, met buikpijn van de zorgen. Maar op 30 september ontwaakte de Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-rijder uit zijn coma.

AJ kan zonder hulp zijn lichaam bewegen, heeft geen pijn en ondanks dat hij erg moe is, kan hij binnenkort aan zijn revalidatie beginnen. Wat een wonder!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen