De eerste BSB trainingsdag op Assen

Een jaar geleden maakte Kervin Bos kennis met het British Superbike, toen hij in Assen met een wildcard meedeed bij de Supersport. Hoewel hij dit jaar in het ONK bij de Superbikes uitkomt, is hij ook deze keer weer actief bij de Britse Supersport. In zijn gele outfit – een verwijzing naar het pak van de eerste Ten Kate-wereldkampioen Fabien Foret, zie foto boven – snelde hij naar de vijfde en zesde plaats in de beide vrije trainingen.

Bos: “Ik heb een heel positieve dag gehad. Dit is een heel goed begin van het weekend. Ik ben vandaag tegen wat kleine dingetjes aangelopen, maar die tackelen we morgen wel. Ik ben stukken sneller dan verleden jaar. Als je Superbike rijdt krijg je meer snelheid. Ik hoop op een plek minimaal op de eerste twee startrijen, dus bij de eerste zes. Ik denk dat dat wel kan. In de beide races (zaterdag om 17.10 uur een Sprintrace over 12 ronden en zondag om 15.40 uur over 15 ronden; red.) hoop ik op top-5.” Hij durft het niet goed hardop te zeggen, maar heel stiekem denkt hij zelfs aan een podiumplaats.

Kevin ‘Kevindish’ Valk heeft een vervelende tijd achter de rug door het wegvallen van zijn belangrijkste sponsor, waardoor hij de Spaanse ronde van het EK Superstock moest laten schieten. Hij rijdt in Assen met een wildcard bij de Superbikes voor het Britse Anvil Hire TAG Racing als vervanger van vaste rijder Richard Cooper.

Valk: “En die is wat kleiner dan ik ben.” En dat zorgt ervoor dat de motor – waar Valk vandaag voor het eerst op reed – vraagt om wat aanpassingen. Valk: “Ik heb problemen met de voorkant. Het team wil nu de stand van de voorvork een halve graad veranderen in de hoop op verbetering. Het is zwaar als je op een motor rijdt waar je nog niet eerder op hebt gereden. Deze Kawasaki levert meer vermogen dan de motor waarop ik in het EK Superstock reed. Ik heb ook vorig jaar al in het Engels met m’n technici moeten praten, dat is niet nieuw voor mij.”

Valk werd 15e en 18e in de beide vrije trainingen. Over zijn racetoekomst kan hij nog niets zeggen: “Daar ga ik eens goed over nadenken. Maar wat het ook wordt, als ik iets doe, wil ik het goed doen. Anders begin ik er niet aan.” De snelste tijd bij de Superbikes werd gereden door voormalig GP-rijder John Hopkins, die de beide drievoudige Britse kampioenen Ryuichi Kiyonari en Shane Byrne achter zich hield.

In de eerste kwalificatie van de gecombineerde Brits/Nederlandse Moto3 werd de snelste tijd gerealiseerd door ‘Bad’ Bo Bendsneyder. De Nederlanders deden het op vrijdag goed in deze klasse met Thomas van Leeuwen als tweede, Ernst Dubbink als vijfde en Jorel Boerboom als zevende.

Wil je zondag gratis naar het BSB? Wij geven hier kaartjes weg!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.