woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

De vier bizarre jaargetijden van Danilo Petrucci

14 november 2021

Danilo Petrucci rijdt – zoals het dan lijkt – zijn laatste MotoGP-race uit zijn carrière. Voor Tech 3 KTM Factory Racing wordt hij op Valencia achttiende, maar na afloop heeft iedereen het over de mooie tranen van hem op de startgrid.

Fotografie: Henk Keulemans, KTM, ANP en 2Snap

6 januari 2022

Le Dakar staat op zijn kop als Petrucci op een hele andere KTM de vijfde etappe wint. Historisch, want dat lukte nooit eerder een voormalig MotoGP-coureur. Ook historisch is dat hij dit doet voor Tech 3, het team dat we vooral kennen uit de wegrace.

25 september 2022

Tot aan het einde van het MotoAmerica Superbike-kampioenschap maakt Petrucci kans op de titel. Het is uiteindelijk voormalig Ten Kate-coureur Jake Gagne die op Barber Motorsports Park kampioen wordt, maar het is toch alweer Petrucci die – ditmaal in de kleuren van Warhorse HSBK Racing Ducati NYC – de meeste indruk maakt.

MotoGP Japan en Thailand: titelstrijd is weer wijd open

2 oktober 2022

Door de blessure van Joan Mir, maakt Petrucci op Buriram in Thailand een onverwachte MotoGP-comeback voor notabene Suzuki. Zijn vierde uitdaging in nog geen jaar tijd! De ‘gelukkigste invaller ooit’ wordt uiteindelijk twintigste in misschien wel zijn laatste MotoGP-optreden ooit. Misschien, want met ‘Petrux’ weet je het helemaal nooit!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen