13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘De zijspannen moeten terug bij de Dutch TT’

De zijspanklasse terug tijdens de Dutch TT én de motoren weer in de Asser binnenstad tijdens de TT-nacht. Twee doelstellingen waar veel motorsportliefhebbers volledig achter staan. Zo ook Egbert Streuer en zijn zoon Bennie. Pa Streuer kan zich behoorlijk opwinden over het feit dat de TT-organisatie de altijd zo populaire zijspanklasse van het programma schrapte. Zeker nu zoon Bennie Streuer met bakkenist Kees Endeveld succesvol maar voorzichtig in de voetsporen van zijn vader treedt en nóg enkele vaderlandse combinaties ook regelmatig in de WK-punten rijden.

Er wordt momenteel druk gediscussieerd hoe de bezoekersaantallen van de TT weer op peil te krijgen. De comeback van de zijspanklasse zou volgens de zijspanscene bij de Nederlandse én de talrijke Duitse bezoekers in de smaak vallen en extra bezoekers naar het TT-circuit lokken. Daar zou zelfs geen Jumbo Jet tegenop kunnen aldus een aantal driewielfanaten…

De Nederlandse zijspanners willen daarom doormiddel van een ludieke publieksactie een dringend signaal afgeven: “De zijspannen moeten terug bij de Dutch TT!” Daarom zal tijdens de TT-NightRide een zijspanpromoteam in de kop van de motorintocht rijden. Egbert Streuer op een oldtimer BSA-zijspancombinatie, zij aan zij met zoon Bennie op zijn nieuwe LCR-Suzuki, geëscorteerd door de Assense LCR-combinaties van Hilbert Talens en Wiggert Kranenburg en enkele klassieke volgers waaronder Ballie de Haas (ex-bakkenist van Streuer) en zijspan-Godfather Jaap Geerts. Ook het gele MMvG-zijspan, de TT Taxi van RTV Drenthe, rijdt als reportagewagen mee in deze groep.

Meer info: www.zijspannenterugbijdett.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen